Çetin Işık iş yaşamındaki başarısını siyasete taşıdı.


Başarılı iş insanı Çetin Işık, siyasette ve iş yaşamındaki tecrübesini Akdeniz’e hizmet için kullanmak amacıyla kolları sıvadı. Işık, Akdeniz Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptı.
Çetin Işık iş yaşamındaki başarısını siyasete taşıdı.
Çetin Işık iş yaşamındaki başarısını siyasete taşıdı.

Çetin Işık iş yaşamındaki başarısını siyasete taşıdı.
“Türkiye’de ilkeli ve cesur siyaset dönemi var”


Başarılı iş insanı Çetin Işık, siyasette ve iş yaşamındaki tecrübesini Akdeniz’e hizmet için kullanmak amacıyla kolları sıvadı. Işık, Akdeniz Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptı.
Başvurunun ardından yoğun ilgi ve destekle karşılaşan Çetin ışık, iş ve siyaset yaşamını, adaylık sürecini ve seçilmesi halinde ortaya koyacağı projeleri sadece Mersinli Gazetesi ile paylaştı.
Ülkemizi refaha çıkaracak kesimlerin iş insanları ve siyasetçiler olduğunun altını çizen Işık, “İş Yaşamında gereken cesareti göstererek başardığıma inanıyorum. Şimdi aynı cesur adımları siyaset sahnesinde de atmak için hazırım” dedi.
Geçmişten günümüze aile olarak hep siyasetin içerisinde yer aldıklarına vurgu yapan Işık, “Aile büyüklerimiz Milli Selamet Partisinden Anavatan Partisine kadar çeşitli partilerin kademelerinden görev aldılar.
Ben de İlk siyaset yaşamıma Refah Partisinde Gençlik kolları ile başladım. Daha sonra Büyük Birlik Partisi ilçe Başkanlığı ve İl Başkan yardımcılığı yaptım. 2002 yılında Niğde’de Ak Parti kurucu üyesi ve İl Başkanı Başdanışmanı olarak siyasete devam ettim. Bu esnada Batman’da da ticari ve siyasi faaliyetlerimiz devam etti. 2013 sonrası da Mersin’de İl başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliğinde bulundum” dedi.
Yaşam felsefesini “Bu güne kadar ticari yaşamda da siyasi yaşamda da örnek teşkil etmeye gayret gösterdim” diyerek açıklayan Çetin Işık, “Biliyorum ki dünyayı yöneten iki grup insan vardır. Biri iş insanları, diğerleri siyasiler. Bu iki grubunda cesur olması lazım. İnsanlar cesur olmadığı zaman insanlara yön veremez, toplumu yönlendiremez. Hem siyaset hem ticaret dürüstlük ve cesaret işidir. Elbette risk vardır ama risk olmadan başarı da gelmez. Ben iki alanda da örnek olmaya çalıştım. Ankara, Niğde, Mersin, Batman gibi farklı kentlerde yaptığımız işlerde 500-600 insan yanımızda çalışıyor. Bunun yanında yaptığımız iş gereği sadece Mersin’de 1,5 milyona yakın insana dokunma şansımız oldu. İyi ilişkiler kurduk. Bu alanda aldığımız etkileşim Akdeniz Belediyesi Adaylığı için sahaya çıkmamıza yol açtı. İnsanlar ulaşabileceği gece bile olsa kapısını çalabileceği insanı görmek istiyor. Örfünü adetinizi, ne demek istediğini anlayabilecek, ortak dili konuşabileceği insanların yönetmesini istiyor. Ben benden olanı istiyorum diyor. Mesela Mersin’de yaşayan insanların büyük bölümü doğu illerden gelmiş ama yönetenlere, seçilen vekillere, belediye başkanlarına bakın hiç birisi onları temsil etmiyor. Bu eksikliği gidermek için bunu talep ediyor” diye konuştu.
İçerisinde yaşadığı toplumun bir ferdi olarak yaşanılan tüm sıkıntılara hakim olduğunun altını çizen Işık, adaylığıyla ilgili “Özellikle Akdeniz’in demografik yapısını çok iyi biliyorum. Bunu içerisinde yaşayan birisi olarak iyi analiz ettim. Buna göre de kendime bir yol haritası çizdim.
Bizler bu kette, bu ülkede iş yapan insanlarız. Belli bir seviyeye geldikten sonra da ister istemez dokunduğun inşalarla el ele olması, dertleriyle dertlenmen anlamına geliyor.
Bu sürece başvurduk. Üç kırmızı çizgimiz var. Birisi bayrak, diğer 780 bin kilometrelik vatan toprağı ve bir diğeri de 85 milyonun birlik ve beraberliği. Diğer konular tartışılabilir, haksızlıklar varsa hak verilir. Ama birlik ve beraberliğin sağlanması için ortak çalışma yapılır. Belediyenin yetki alanında olan ve yapması gereken işler konusunda asla geri adım atılmayacak” ifadelerini kullandı.
Işık adaylığı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Müracaatımı yaparken ilahi rıza, garip gürebanın çözüm kapısı olmak, fakir fukaranın eli olmak ve mazlumun dili olmak sloganlarını kendimize hedef olarak belirledik.
Türkiye ilkeli siyasete dönmek zorunda ve biz buna giden yolları açmakla mükellefiz. Elbette kötü örnekleri, istisnai durumlar olacaktır ancak çoğunluğun ilkeli siyasette ısrar etmesi gerekiyor.
Artık Türkiye ikinci yüzyıla geçiyor ve bölge ülkelerine ve yaşadıkları sıkıntılara baktığımız zaman Türkiye bu bölgenin yaşamsal geleceğine yön verecek yeteneğe sahip. O yüzden siyasetçiler ilkeli bir tutum belirlemesi lazım. Ortadoğu’dan Avrupa’ya kadar örnek bir ülke olduğun zaman seni örnek alacaklar. Allah’ın izniyle önümüzdeki yüzyıl için çok umutluyuz. Siyaseti ve ilkesini doğru kurgulayan ülkeler daha hızlı yol alır. Maalesef yakın döneme kadar hep sineklerle uğraşıldı oysa bataklığı kurutmak öncelikli hedef olmak zorundadır.
Toplumun ne istediği bilerek proje hazırlamak ve bu yılda çalışmak gerekiyor.”
Işık, "İlerleyen günlerde basın, STK'lar, Muhtarlar ve çeşitli kanaat önderleri ile ve elbette halkımızla daha çok bir araya gelerek istişarede bulunacağız, ilgisini desteğini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Etiketler:


Bir Yorum Yaz




Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar