“Gelecek biziz, birlikte geleceğiz”


1951 yılında kurulan Hazar Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı ve daha bir çok alanda faaliyetleriyle aynı anda başarıya sahip olan İş İnsanı Cihan Hazar, Mersinli Gazetesine değerlendirmelerde bulundu.
“Gelecek biziz, birlikte geleceğiz”
“Gelecek biziz, birlikte geleceğiz”

1951 yılında kurulan Hazar Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı ve daha bir çok alanda faaliyetleriyle aynı anda başarıya sahip olan İş İnsanı Cihan Hazar, Mersinli Gazetesine değerlendirmelerde bulundu.
İyi bir iş insanı, iyi bir siyasetçi ve iyi bir yurttaş olan Cihan Hazar, ülkemizde ve Mersin’de yaşanan sorunlara ve bunlara karşı atılması gereken adımlara yönelik açıklamalarda bulundu. Başarılarla taçlandırdığı yaşamını istişare üzerine kurduğunun altını çizen Hazar, gerçek refahın ben yerine biz diyerek yakalanabileceğini söyledi.

Yaşam felsefesinin sanatçı bir anne ve çalışkan bir babanın evladı olmasıyla şekillendiğini belirten Hazar, kendisini “Mersinli Torosların evladıyım. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesiyim. Siyasi alanda da Milliyetçi Hareket partisi İl Başkan Yardımcısıyım. Hazar Elektrik adıyla 1951’de kurulan bir işletmenin 3. Kuşak temsilcisi olarak kardeşim ve kuzenlerimle birlikte çalışmaya ve ülkeme hizmet etmeye devam ediyorum. 1996 yılında da Hazar Makina’yı faaliyete geçirerek motor ve dalgıç pompa alanında üretimde bulunuyoruz” sözleriyle tanımladı.

“En büyük avantajım ressam bir annenin ve elektrik mühendisi bir babanın oğlu olmaktır” diyen Cihan Hazar, “Toroslar’ı dünya gündemine taşıyan bina resimlerini annem yaptı. Babam da bundan önce uzun yıllar Mersin Ticaret ve Sanayi odası Meclisinde görev aldı.
Ben her zaman istişarenin en iyi yol olduğuna inanarak çalıştım. Bu kadar zamandır başarılı olmamızın altında yatan öykümde böyle yazıldı. İstişare çok önemlidir. Bu evde de, işte de, hatta siyasette de olmazsa olmaz bir kuraldır. Ben yaşamımı böyle kurguladım. Dinleyeceksin sıkıntı varsa anında birebir çözeceksin. En büyük tehlike ‘ben yaptım’ demektir. Biz diyebildiğimiz ölçüde başarı ve motivasyon gelecektir” diye konuştu.
İş yaşamı kadar siyasi yaşamda da adından söz ettirmesini koşulsuz bir vatan sevdası olarak değerlendiren Hazar, “Yaklaşık 12 senedir siyasetin farklı alanlarında görev almaya başladım. Çocukluğumuzdan bu yana ülkücü olarak vatansever bir tavrım vardı elbette. Daha sonra aktif siyasette yer almam konusunda davet alınca bunu bir vatan görevi olarak kabul ettim ve Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde yer aldım. Toroslar İlçe yönetimi, il yönetimi derken şuanda da mevcut yönetimde de il başkan yardımcısı olarak görev yapıyorum.
Günümüzde siyasette yer alan hep bir çıkar içerisinde hareket ediyor. Oysa ben hiçbir çıkar gözetmeden bir vatan hizmeti olarak siyasete devam ediyorum. Öyle bir şeye ihtiyacım da yok. Mersin’de nerede gücümüze ihtiyaç varsa, nerede hizmet gerekiyorsa orada olmaktan gurur duyuyorum. Orda artık biz varız. Bilgi birikimimiz, gençlik enerjimiz ve çevremizle birlikte hazırız” dedi.
Hazar, yaşamını şekillendiren uhdeyi ise şöyle tanımladı: “Ailevi eğitimim ve terbiyem gereği yaşamıma dikkat ediyorum. Ressam annemin sağladığı avantajla bir sanat sergisine de yer aldığım gibi, babamdan aldığım çalışma azmiyle sabah 07.00’de işletmemim başında olabiliyorum. Bu yaşamın bana kazandırdığı karakterimin gereği olarak aynı sofranın etrafında yemeğimizi yiyoruz. İster işçi ol, istersen cumhurbaşkanı gönüllere girebilmek son derece önemlidir. Sokakta yürüdüğün zaman on esnafın beşi davet ediyorsa bu senin zenginliğindir. Her gittiğim yerde bir şey kapıyorum. Öğrenmenin yaşının olmadığını öğreniyorum. Bu işin okulu yok.”
Genç bir iş insanı olarak Mersin’deki ticari sıkışmanın sebebinin objektiflikten uzak bir yaklaşım olduğuna vurgu yapan Hazar, “Gençlerin cesareti ve çabaları var ancak bunu başarıya dönüştürmekte zorlanıyorlar. Bu şehirde yaşıyoruz. Memleketin çocuğuyuz ve yıllardır da konuşuyoruz. Sorunlar, sorunlar, sorunlar ama çözüm yok. Çünkü lobimiz yok. Sen lobiyi kurduğun zaman oluşacak sinerjiyle, en tabandaki işçiden ticaret yapan insanına kadar herkes ayağa kalkar. Her olayda çıkan farklı görüş ayrılıkları, olaya objektif şekilde yaklaşılamaması kentin önünü tıkayan bir sorun haline geldi. Elbette doğru bir tanedir ama sizi hedefe götürecek olgu tek ses olarak hareket etmek gerekiyor.
Hep denge politikası adı altında o siyasetten, bu mezhepten diyerek yanlış kümelenmeler oluşmuş. Bu bizi hedefe götürmez. Bu güne kadar da götürmediği gibi hep yanlış yollarda yalpalamamıza yol açtı” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi de olan Cihan Hazar, sektörel sorunların çözümü için planlı hareketin gerektiğine vurgu yaparak, “Mersin’de Ticaret ve Sanayi Odası diğer şehirlerin aksine birlikte oda oluşturmuş. Son rakamlara göre 39 bin üyeye ulaşmış bir oda yapısı var. Ben sanayi ve ticaret olarak ikisi farklı gruba ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Ben sanayiciyim ve üretim yapıyorum ama sadece aldığı şeyi satan bir iş insanı ile aynı aynı oluşum içerisinde yer alıyorum. Üreten kişi ile züccaciye satan ya da sigorta işi yapan bir iş insanının sorunu nasıl ortak olabilir. Ben üreticiyim ama adam al sat yapıyor. Bunların ayrılması gerekiyor. Ayrıldığı an sorunlar da çözülür. Ben girişimci de bundan cesaret alarak daha kararlı hareket edebilir.
Kendimi bildim bileli bununla ilgili çalışma var ama hiçbir adım atılmadı. Hep bu konuşuldu ama konuşulmakla kaldı. Yoksa yasal gereklilikler çoktan aşıldı. Mersin artık 40 bin bandında bir üye sayısına sahip” dedi.
İşletmesinin de içerisinde bulunduğu sanayi sitesinin artık kentin merkezinde kaldığını belirten Hazar, “Şehrin içerisinde bir sanayi sitesi olmaz. Hatta geçmiş dönemde buradan sanayi sitesini kaldırıp şehrin kuzeyine taşınması konusunda bir proje ortaya konulmuştu. Ama geliştirilemedi. Mersin’de o kısır döngüye maalesef sanayinin taşınmasında da girildi. Ticaret ve Sanayi Odasında olduğu gibi ben kendimi bildim bile sanayinin taşınması konuşuldu ama bir adım yol gidilemedi. Çünkü lobi yok. Biz bu konuda bir çalışma yaptık ve insanları bir araya toplayamadık. O varsa ben gelmem diyor, bu yoksa ben olmam diyor böylece bir birliktelik oluşturulamıyor” diye konuştu.
İşletmelerin ekonomik daralmaya karşı çözüm arayışında olduğunu belirten Hazar, “Zaten gerçek yatırımcı artık korkarak hareket ediyor. Ben bile işyerime basit bir masa alırken bile çekingen davranıyorum. Çünkü yarın ne olacağı belli değil. Ekonomik alanda hiç güven vermeyen bir süreçte yaşıyoruz. Yıllar önce iş yaptığımız bir satın alma müdürü vardı. Bir alışveriş esnasında dedi ki Adana senden daha ucuza veriyor bunu ancak ben gene de buradan almayı tercih ediyorum. Ben de nedenini sordum. Sonuçta iş yapan insan işletmesinin zarar etmesini ister mi? Onun cevabı ders niteliğinde idi. ‘Benim verdiğim para Mersin sınırları içerisinde Mersin işçisi çalışacak, para Mersin’de kalacak ve Mersin esnafı kazanacak. Dolayısı ile para yeniden bana da dönecek’ dedi. Ben bunu hayatım boyunca unutmayacağım bir ders olarak belleğime kazıdım” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı olarak 2024 Mart ayında yapılacak seçimlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Cihan Hazar, “Cumhur ittifakı Mersin için bir şans. Ancak bu şans 2019 seçimlerinde değerlendirilemedi. Bunun sonucu olarak ta nelerin eksik kaldığını herkes yaşayarak gördü. Ben 2024 seçimlerinde bu şansın en iyi şekilde değerlendirileceğine inanıyorum. Cumhur ittifakı Mersin’de ve ilçelerde tarihi bir başarıya imza atacaktır. Bizzat bu hareketin içersin de olduğum için bunu daha yakinen görme imkanım var. Ben Mersin’in bir evladı olarak kentimizin Cumhur İttifakı ile daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılı olan Türkiye yüzyılına girdik. Ben dünyanın değişeceğine ve Türkiye’nin çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Hatta bu konuda bir de sloganım var. “Gelecek biziz, birlikte geleceğiz” Bu slogan hem beni anlatıyor, hem kentimizi anlatıyor hem de Türkiye’yi anlatıyor” ifadelerine kullandı.

Etiketler:


Bir Yorum Yaz




Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar