MERSİNİMİZİN KADIN KAHRAMANLARI


MERSİNİMİZİN KADIN KAHRAMANLARI

MERSİNİMİZİN KADIN KAHRAMANLARI

Hatırlarız ülkemizin en kötü günlerinde cepheye mermi taşıyan annelerimizi ninelerimizi..

Kıtlık, yokluk,afet gibi durumlarda çaba gösteren elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışan bacılarımızı, teyzelerimizi iyi bilir hatırlarız.

Asırlar geçer, herşey değişir ama Türk kadını ninelerinin, analarının izinden ayrılmaz , yine bir felakette zor şartlarda elini gövdesini taşın altına koyar.

Ne yazık ki ülkemiz çok şiddetli bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldı binlerce canımızı toprağın altında bıraktık, ölenlere tanrıdan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

Gün birlik dayanışma günü , kalan sağlar bizimdir onlara her anlamda yardımcı olmalı yanında olmalıyız, elbette tüm halk kenetlendi herkes bir şeyler yapmak istiyor ve yapıyorda.

Yardım işleri ciddi organizasyon emek ve gönüllülük ister işte bu anlamda yine yğzümüzü güldüren umut ışıklarımızı yakan kadınlarımız dün ninelerinin indiği gibi sahaya indiler.İlk günden bugüne kadar neredeyse hiç uyumadan binlerce depremzede aileye yardımda bulundular, bulunmaya devam ediyorlar.

Onlar MERSİNİMİZİN kadın kahramanları.

Reklamsız, şovsuz amaca yönelik çalışıyorlar kimler bu kahramanlarımız,

Ceyhan Çetinkaya ve ekibi

Didem Yapar Pektaş, Sezen Güner Şen, Nida Beyoğlu Arslan, Av.Sahra Düzgün Tucel, Dünya Aslan, Dr.Nursel Tekin Basut, Dr.Çiğdem Şanlıalp, Fatma İlya, Tuğba Yürük, Fatma Özen..

Örnek olması ve sayılarının artması dileklerimle teşekkür ederim emeklerinize sağlık, yüreğinize sağlık kızlar.

İyi ki varsınız.

Ufuk Cavlı

Gazeteci Yazar

Etiketler:


Bir Yorum Yaz




Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar